Strong Man

Å, disse utfordringene på Ravelry! Jeg har meldt meg inn i enda ei gruppe, Solid Socks. Som navnet sier går det i sokker her også… Men her er det bare ensfarga sokker som gjelds!

Utfordringen i juli gikk ut på å ta utgangspunkt i fargene til «ditt lands flagg», det vil jo si røde, blå eller hvite sokker.

Koblet med min Kjæres store forbruk av (og dermed behov for) hjemmestrikka sokker, 2 nøster mørkeblå Sterk (Du Store Alpakka) og p. 3,5 (lang rundpinne) ble det ganske fort et par sokker.

Disse strikka jeg fra tåa og opp (for da har jeg god kontroll på garnforbruket) og to-på-en-gang. Det siste på grunn av at jeg ikke hadde noen oppskrift, og da slapp jeg å «huske» på hva jeg eventuelt gjorde eller ikke gjorde på den første sokken! Og sjølsagt slipper jeg å måle, telle og sammenligne lengde hele tida.

Jeg valgte short-row hæl, men siden min Kjære har veldig høy vrist måtte jeg legge inn noen økninger også. Disse la jeg oppå foten denne gangen, på selve vrista, annenhver omgang, samtidig som jeg begynte å strikke vrangbordstrikk (2r, 2vr) fra midt oppå foten og gradvis utover…

For å komme «tilbake til» det samme masketallet (56), felte jeg på hver side av hælen etter at short-row-biten var ferdig.

Siste del av sokken er strikka i vanlig vrangbordstrikk med 2 rette og 2 vrange.

Siden jeg «oppdaga» Jeny’s Surprisingly Stretchy Bind-Off er ikke avfellinga det store ankepunktet med tå-opp-sokker lenger!

Og så må det jo loggføres at dette er par # 8 i 52 PPIV.

Neste gang skal jeg starte økinga på vrista tidligere, men kanskje bare hver 3.omgang.

Reklamer

Stikkord: , , , , , , , ,

Én kommentar to “Strong Man”

  1. Unni Says:

    Igjen eit fint sokkepar 🙂
    Nydelig fin blåfarge.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s


%d bloggere like this: